HTC One (M9) – 5,5 colos QHD kijelzővel?

Farkas Norman, 2014. december 1. 13:50

Ha hihetünk a kínai forrásoknak, a One (M9) néven érkező tajvani zászlóshajó nagyobb és élesebb képet nyújtó kijelzővel, izmosabb aksival és erősebb processzorral dicsekedhet, mint elődje.

Felbukkant egy kínai jelentés, amely a HTC 2015-ben megjelenő zászlóshajó modelljének tudását boncolgatja. A források szerint a tajvaniak következő nagyágyúja szinte minden téren előrelépést mutat majd elődjéhez, az alant látható One (M8)-hoz képest, és nélkülözni fogja az UltraPixel kamerát.

A jövevény működéséről állítólag egy négymagos Qualcomm Snapdragon 805 processzor fog gondoskodni, amit 3GB RAM, 32GB belső tárhely és 3500mAh kapacitású akkumulátor vesz majd körül. A készülék előlapját várhatóan egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas érintőkijelző fogja uralni, hátlapján pedig egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral felvértezett kamera kaphat helyet.

 

 

Mivel a Beats már az Apple kezében van, s egyébként is véget ért a cég és a HTC közötti együttműködés, valószínű, hogy a tajvaniak új partnert keresnek, hogy prémium audio élményt biztosíthasson felhasználói számára. Egyes mendemondák szerint a Bose-t próbálja megkörnyékezni a HTC, de ezt az infót még nem vehetjük készpénznek.

A gyártó jövőre érkező csúcsmobiljához kapcsolódó adatokat is érdemes némi fenntartással kezeli, hiszen azok mögött nem áll hivatalos megerősítés. A One (M9)-re vonatkozó találgatások március elején érhetnek véget, ugyanis a várakozások szerint a 2015-ös Mobile World Congress során hullik majd le róla a lepel.

 

 

[Forrás: Übergizmo]