Már tévén is nézhető a megújult Telenor MyTV

Farkas Norman, 2014. november 26. 10:40

A Telenor az elmúlt egy év tapasztalatai alapján megújította MyTV szolgáltatását, mely már 25 csatornával és több sorozattal várja a felhasználókat, akik többféle műsorcsomag, illetve időalapú adatjegyek közül is választhatnak igényeiknek megfelelően. A legnagyobb fejlődést a kiszélesített platformtámogatás jelenti, hiszen a MyTV most már nem csak számítógépen, tableten és okostelefonon, hanem egy Chromecast segítségével televízión is nézhető.

A Telenor tavaly novemberben indította útjára a MyTV-t. A tableten, számítógépen és okostelefonon való tévézést lehetővé tévő szolgáltatás most szinte minden téren kibővült, a változásokról pedig mai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján számolt be a vállalat.

Az esemény kezdetén Takács Zoltán, a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese elárulta, hogy a közel 100 ezer felhasználóval rendelkező MyTV-t az elmúlt egy évben kapott visszajelzések és összegyűjtött tapasztalatok alapján fejlesztették tovább, hogy az minél jobban alkalmazkodhasson a fogyasztói igényekhez.

Több csatorna, tartalmasabb Videotár

A korábbi 14 helyett mostantól 25 tévécsatornát követhetnek a MyTV előfizetői. Az újdonságok között megtalálhatók a legnépszerűbb kereskedelmi adók, például az RTL Klub, a TV2 és az AXN is. A Videotár is gazdagabbá vált: 900 helyett már 2000 órányi anyagot tartalmaz, ugyanis újabb sorozatok kerültek bele, így többek között a Breaking Bad – Totál szívás és az Alkonyattól pirkadatig rajongói is megtalálhatják kedvencüket a kínálatban.

Új műsorcsomagok

A kibővített csatornakínálat újragondolt műsorcsomagokért kiáltott, ezért a Telenor új, tematikus csomagokat hozott létre. A havi 990 forintba kerülő, 13 csatornát kínáló Alapcsomag mellé immár nem 3, hanem 6 adócsomag választható, melyekre a felhasználók az érdeklődésüknek megfelelően fizethetnek elő.

 

 

Időalapú adatjegyek

Mivel a visszajelzések alapján a felhasználók könnyebben tájékozódnak időtartam, mint gigabájtban meghatározott adatmennyiség alapján, a Telenor megújította MyTV-hez használható adatjegyeit is. November 26-tól két új, idő-alapú adatjegy válik elérhetővé: a 3 órásért 290, a 10 órányi mobiltévézésre elegendő adatforgalmat biztosító jegyért pedig 690 forintot kell majd kicsengetni. December közepén megjelenik egy újabb, 50 órás adatjegy is, aminek az ára 1790 forint lesz. A Telenor SMS-ben értesíti a felhasználókat, ha elérték adatjegyük 80 százalékos kihasználását, és akkor is, ha teljesen kimerítették a benne foglalt keretet.

Már a televízió képernyőjén is

Bár a MyTV lényege a rugalmasságban rejlik, vagyis abban, hogy bárhol és bármikor lehetővé teszi a tévéadások élő követését, illetve a filmezést az Android és iOS rendszerű okoseszközökön, vagy számítógépeken keresztül (előbbiek esetében alkalmazás, utóbbinál a böngésző révén), az előfizetők jelezték a Telenornak, hogy jó lenne, ha televíziójukon is használhatnák a szolgáltatást.

A propelleres szolgáltató hallgatott ügyfeleire és kiszélesítette a MyTV platformtámogatását: október 25-től a szolgáltatás televízió készülékeken is futtatható egy Google Chreomecast segítségével. A MyTV tartalmait az otthoni WiFi hálózaton keresztül egyetlen gombnyomással közvetíthetjük okostelefonunkról, vagy táblagépünkről a hüvelykujj-méretű kütyüre, ami HDMI porton csatlakozik a tévéhez. A MyTV adás közvetítésére használt készülékünkről vezérelhetjük a tévé hangerejét, tetszés szerint ugrálhatunk a lejátszott videón belül, illetve megállíthatjuk azt. A vetítés során szabadon a háttérbe küldhetjük a MyTV alkalmazást és arra használhatjuk a mobilunkat/tabletünket, amire csak szeretnénk, nem kell az éppen lejátszott tartalom borítóját bámulnunk.

A Chromecastot két csomagban teszi elérhetővé a Telenor ügyfelei számára. A MyTV Videotárhoz elérést biztosító Otthoni sorozatrajongó csomag esetén egy év hűség vállalásával, 1980 forintos havidíjjal és 6990 forintos egyszeri díj kicsengetésével jutahatunk hozzá a nagyképernyős MyTV-zést lehetővé tévő eszközhöz. Decemberben megjelenik a szolgáltatónál az Otthoni Szórakozás csomag is, amely MyTV Videotár elérés és Chromecast mellett Deezer zene szolgáltatást is kínál, cserébe viszont a 6990 forintos egyszeri díj és egy év hűség mellett 2990 forintos havidíjjal kell számolnunk.