A világ 100 leginnovatívabb vállalata között a Huawei

Kütyü Magazin, 2014. november 11. 15:47

A Huawei bejelentette, hogy a vállalat neve - első anyaországi kínai cégként - felkerült a Thomson Reuters’ a világ 100 leginnovatívabb vállalatainak, a „Top 100 Global Innovators of 2014” listájára.

A Huawei minősítése 2011-ben kezdődött, amely keretében vizsgálták a cég különböző iparágak innovációjában betöltött, az egész világra kiterjedő vezető szerepét, beleértve a vállalat szabadalmainak teljes volumenét, sikeres szabadalmainak arányát, globális szabadalmi portfólióját, és befolyását, amelyre bizonyíthatóan hivatkoznak más cégek.

A Huawei három üzletága közül egyedül csak a Fogyasztói Üzletág 2014. augusztus végéig 7 000 találmány és 1 000 design szabadalom kérelmét nyújtotta be. A vállalat aktív kutatás-fejlesztési tevékenységének eredményességét bizonyítja a közelmúltban bemutatott két prémium kategóriás okostelefon, a Huawei Ascend Mate7 és az Ascend P7 sikere is.
 

 

Az Ascend Mate7 precíz, 508PPI arányú ujjlenyomat-olvasója iparági elismerésben részesült. Az ujjlenyomat-olvasó lehetővé teszi felhasználói számára, hogy legalább 80 százalékkal gyorsabban feloldják a telefonjukat, mint azok a készülékek, amelyek a lassabb képernyő-végigsimításos opciót alkalmazzák. Az Ascend P7 egyéb kiemelkedő tulajdonságai mellett a kamera technológiája miatt kapott elismeréseket, főként a panoráma-szelfi készítésére is alkalmas 8MP-es 5P aszférikus lencsével felszerelt előlapi kamerájának köszönhetően.

„A Huawei-nél a globális terjeszkedésünk egyik legfontosabb hajtóereje a kutatás-fejlesztés iránti elkötelezettségünk és szabadalmaztatásra benyújtott innovációink voltak. A Thomson Reuters-től kapott elismerés is ezt bizonyítja számunkra.” – mondta Shao Yang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának marketing alelnöke. „Az olyan világszerte népszerű zászlóshajó-termékeink, mint az Ascend Mate7 vagy az Ascend P7 megalkotására tett beruházásaink sikere után további áttöréseket szeretnénk megvalósítani, hogy felhasználóink számára a lehetetlent is „Lehetővé Tehessük” a világon mindenhol.”

A teljes céget tekintve a Huawei 2014 júniusáig bezáróan több mint 65 000 szabadalmi kérelmet nyújtott be Kínában, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Huawei Technologies K + F beruházásainak évente nagyjából 10 százalékát fordítja innovációs kutatásokra.