Megérkezett a Droid Turbo SIM kártyás változata – Moto Maxx

Farkas Norman, 2014. november 7. 15:00

Brazíliában debütált a Motorola legújabb nagyágyújának SIM foglalattal ellátott kiadása, mely az ismerősen csengő Moto Maxx nevet kapta. A QHD kijelzővel felvértezett készülék 3900mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, így üzemidejére biztosan nem lehet panasz. 

 

Az immár a Lenovo zászlaja alatt működő Motorola egyre izgalmasabb készülékekkel rukkol elő. A frissített Moto G és Moto X modellek után bemutatkozott az amerikai Verizon Wireless szolgáltató exkluzív mobiljának szánt Droid Turbo, amely abszolút felsőkategóriás hardverével és izmos aksijával próbálja magához csalogatni a vásárlókat. Mivel a verizonos kötelék miatt ez utóbbi telefon csak CDMA hálózatokon használható, várható volt, hogy a gyártó kiad belőle egy másik, SIM foglalattal ellátott változatot is. Így is lett, a Motorola ugyanis nem sokáig húzta az időt, és máris leleplezte Brazíliában a Moto Maxx készüléket, amely évekkel ezelőtt megjelent névrokonához hasonlóan igen erős aksit rejteget a hátlapja alatt, tudás frontján pedig a fent említett Droid Turbo szintjét hozza.

 

 

A Moto Maxx előlapját egy 5,2 hüvelykes, 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas (QHD) Super AMOLED kijelző uralja, hátlapját pedig az acélnál ötször erősebb DuPont Kevlar borítja. A víztaszító nano réteggel bevont telefon gyors működéséről egy négymagos 2,7GHz-es Snapdragon 805 processzor gondoskodik. A chipset részét képezi az Adreno 420 grafikus gyorsító is, mely biztosítja, hogy a legszebben kidolgozott grafikájú játékok zökkenőmentesen fussanak a készüléken. Mindemellett 3GB RAM, változattól függően 32 vagy 64 GB tárhely, Cat. 4 besorolású LTE modem, valamint egy 21 megapixeles, dupla LED vakuval segített hátlapi kamera is megtalálható a 176 grammos és 143,5 x 73,3 x 11,2 milliméteres Maxx repertoárjában.

Talán feltűnt, hogy az Android 4.4.4 KitKat rendszerrel piacra kerülő (és vélhetően hamarosan Android 5.0 Lollipopra frissülő) telefon nem éppen nádszál vékony, de ezt az apró negatívumot – ha egyáltalán annak minősül – kompenzálja a 3900mAh kapacitású aksi, ami garantálja, hogy nem kell minden nap a töltő után nyúlnunk. Plusz pozitívum, hogy a töltési folyamat az átlagnál jóval gyorsabb, ami egy ekkora telep esetében külön figyelemre méltó.

 

 

A Moto Maxx egy ízig-vérig felsőkategóriás készülék, és sajnos ez nemcsak tudásában, hanem árában is erősen megnyilvánul: Dél-Amerikában kb. 880 dollárt (cirka 220 ezer forint) kell kicsengetni érte. Egyelőre rejtély, hogy az újdonság egyéb régiókban is elérhető lesz-e, de a magyarországi megjelenés eleve erősen kétséges annak ellenére is, hogy a Motorola mobil részlegét magáénak tudó Lenovo forgalmazza készülékeit hazánkban.

 

[Forrás: Motorola blog]