A Xiaomi a harmadik legnagyobb okostelefon gyártó

Czipperer Dia, 2014. október 31. 10:00

A kínai okostelefon gyártó, a Xiaomi jól teljesített az eladások tekintetében az elmúlt hónapokban. A jelenlegi adatok szerint a világ harmadik legnagyobb gyártójának számít a Samsung és az Apple után.

A Strategy Analytics adatai alapján új telefongyártó bitorolja a harmadik helyet az okostelefon gyártók piacán. A kínai Xiaomi küzdötte fel magát a dobogóra a Samsung és az Apple után.

Az okostelefon eladások tekintetében világviszonylatban növekedés tapasztalható a harmadik negyedévben. 27%-kal több készüléket adtak el, így számuk elérte a rekordszámú 320 milliót.

Az eladásait az elmúlt évben sikerült megtripláznia, olyannyira, hogy 2014 harmadik negyedévében már 18 millió okostelefont adtak el.

A piaci részesedést tekintve a Samsung jelenleg 24,7%-kal vezeti a listát, az Apple pedig 12,3%-kal követi őt. A Xiaominak sikerült megdupláznia részesedését egy év alatt, amely 2,1%-ról 5,6%-ra emelkedett.

Az LG-nek a rekordszámú, 16,8 millió okostelefonjával sikerült megcsípnie a negyedik helyet a listán a maga 5,2%-os piaci részesedésével.
 

 

 

Forrás: Engadget.com