Bemutatkozott a Nexus 6

Farkas Norman, 2014. október 16. 08:46

A Google a nagyközönség elé tárta az Android 5.0 Lollipop rendszer referenciamobilját a Motorola műhelyében készülő Nexus 6 képében. Az újdonság október 29-étől lesz előrendelhető és novemberben érkeznek meg gazdáikhoz az első szállítmányok.

Ahogy azt vártuk, a Google tegnap hivatalosan leleplezte a legújabb Android verzió (melyről kiderült, hogy a Lollipop, vagyis a nyalóka fantázianevet kapta) referenciamobilját, mely tulajdonképpen nem is egy hagyományos okostelefon, hanem méretéből fakadóan egy phablet, azaz okostelefon-tablet hibrid.

A Motorola gyártósorán készülő újdonság a várakozásoknak megfelelően 6 hüvelykes, 2650 x 1440 pixel (QHD) felbontású kijelzőt tudhat magáénak, ami 496ppi pixelsűrűséggel operál, vagyis elképesztően éles képpel kecsegtet. A prémium megjelenítőt felsőkategóriás hardverelemek veszik körül: a Nexus 6 meghajtásáért egy négy Krait 450 magos, 2,65GHz-es Snapdragon 805 processzor felel, amit Adreno 420 grafikus gyorsító, 3GB RAM és változattól függően 32 vagy 64GB tárhely egészít ki. Utóbbi sajnos nem bővíthető. Ahogy azt már korábban is hallani lehetett, az óriásmobil kiemelkedő képalkotási képességeiről egy 13 megapixeles, f/2.0 fényerejű lencsével és dupla LED villanóval megáldott hátlapi kamera gondoskodik, szelfizéshez és videocsevegéshez pedig egy 2 megapixeles előlapi egység áll rendelkezésünkre.

 

 

A készülék sztereó előlapi hangszórópárral rendelkezik, így biztosított a megfelelő hangerő és a minőségi hangzás. Üzemidő frontján sem kell csalódnunk az új Nexusban, hiszen hátlapja alatt egy 3220mAh kapacitású, fixen beépített akkumulátor lapul, ami kapcsán kiemelendő, hogy támogatja a Turbo Charging technológiát, így akár 15 perc töltéssel 6 órányi használathoz elegendő szuflát tölthetünk bele. A Google ígérete szerint a telep kapacitása garantálja, hogy 24 órát gond nélkül használhassuk a telefont egy feltöltéssel.

A Nexus 6 október 29-étől lesz előrendelhető, és a lefoglalt készülékek várhatóan november folyamán érkeznek meg újdonsült gazdáikhoz. A 32GB-os verzió kártyafüggetlenül 649 dollárért lezs megvásárolható a Google Play Store-ban éjkék és felhőfehér árnyalatokban.

 

 

Bár hivatalosan még nincs megerősítve, a hírek szerint a 32 gigás modell 569, a 64 gigás pedig 649 eurós árcédulával landol az európai piacon.

A Nexus 6 megjelenésével nem áll le a Nexus 5 értékesítése, így nem maradnak ajánlat nélkül azok a vásárlók, akik egy kompaktabb referenciamodellre vágynak. Az LG műhelyében készülő előd változatlan áron (a 16GB-os modell 329, a 64GB-os pedig 399 dollár) vásárolható meg a Google áruházában.



 

[Forrás: GSM Arena]