Sajtófotón a Nexus 6

Kütyü Magazin, 2014. október 15. 15:21

Napvilágra került az első hivatalos sajtófotó a Motorola műhelyében készülő Nexus 6 okostelefonról. A várakozások szerint a mai nap folyamán bemutatkozó Android L referenciamodell képét a megbízhatóságáról ismert @evleaksnek köszönhetjük.

Ha hihetünk az eddigi infóknak, akkor ma, azaz október 15-én mutatkozik be a nagyközönségnek a Google és a Lenovo kezében lévő Motorola együttműködésének legújabb gyümölcse, a Nexus 6 okostelefon. Az első Android L rendszer köré épülő mobilt eddig csak kiszivárgott élőfotókon láthattuk, ám az @evleaks jóvoltából már egy korrekt minőségű sajtófotón is megcsodálhatjuk. Ezúton is köszönjük a megbízható infóiról híres, ugyanakkor hivatalosan már visszavonult Twitter csatorna atyjának, hogy kivételt tett és nem volt rest közzétenni a sokatmondó képet.

 

 

Ha alaposan szemügyre vesszük a fotót, megállapíthatjuk, hogy a Nexus 6 kerete minden bizonnyal fémből készült. Ezt támasztja alá a két kis berakás, amely megtöri a keret folyamatosságát, és biztosítja az antennák megfelelő kapcsolatát a külvilággal (ha a keret műanyagból lenne, szükségtelen lett volna megtörni és ilyen berakásokat alkalmazni). A készülék tehát prémium anyaghasználattal büszkélkedhet, ehhez pedig tiszteletet parancsoló méretek társulnak, hiszen az előlapján egy 5,9 hüvelykes QHD felbontású kijelző terül el. Így a Nexus 6 az óriásmobilok, azaz a phabletek kategóriájába sorolandó. Nagy kiterjedése viszont nem nehezíti meg a használatát, hiszen a kép tanúsága szerint a Motorola emberei a burkolat jobb oldalának közepe tájára építették a ki/bekapcsoló, illetve a hangerőszabályzó gombokat is, így könnyen elérhetők.

A képből nem derül ki, hogy a Nexus 6 a korábbi pletykákban említett hardverrel érkezik-e. Pedig jó lenne tudni, hogy valóban négymagos 2,65GHz-es Qualcomm Snapdragon 805 processzort, 3GB RAM-ot és 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott kamerát tudhat-e magáénak. Búsulni viszont semmi okunk, hiszen de ha minden igaz, már csak néhány órát kell várnunk és minden kiderül a masináról.

 

[Forrás: GSM Arena]