Egy hét múlva mutatkoznak be az új iPad tabletek

Farkas Norman, 2014. október 9. 12:00

Az Apple október 16-án, Kaliforniában mutatja be új iPad táblagépeit. A nagyszabású eseményre szóló meghívókat most kapták meg a szaksajtó képviselői.

Az Apple-nél igen pörgősen zajlanak az események, hiszen a szeptemberi iPhone 6 és 6 Plus bemutató után megérkezett az iOS 8, majd fény derült kisebb-nagyobb problémákra is az újdonságok kapcsán. Utóbbiak miatt nyilván nem sokat mosolygott Tim Cook, a cupertinoi gyártó vezére, de úgy tűnik, végre sikerült túllépni a nehézségeken és jöhet a következő lépcsőfok: az új iPadek és Macek bejelentése.

A készülékek október 16-án, az Apple kaliforniai központjában mutatkoznak be a nagyközönségnek.  A dátum és a helyszín is biztos, hiszen a cég már kiküldte az eseményre szóló sajtómeghívókat.

Ami az új iPad modelleket illeti, már többször hallhattunk róluk pletyka szinten: egyik az iPad Air, másik pedig az iPad mini új generációját testesíti meg. Ha hihetünk a kiszivárgott infóknak, mindkét tabletben az Apple új A8 processzora teljesít szolgálatot az M8 társprocesszorral karöltve, az izmos hardver pedig Touch ID ujjlenyomat-olvasóval és NFC-s Apple Pay támogatással egészül ki. Az új iPad Air kapcsán felmerült, hogy extrém karcsúsága (7mm) miatt kimarad belőle a némításért, illetve a kijelző elforgatását ki/bekapcsolásáért felelős gomb. Hogy ez igaz-e vagy sem, egy hét múlva kiderül.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]