Gyors töltést ígér a Microsoft vezeték nélküli töltője

Czipperer Dia, 2014. október 3. 12:15

A Microsoft új vezeték nélküli telefontöltője gyors töltési megoldást ígér a telefonok számára. A Portable Power névre hallgató megoldás állítólag olyan gyorsan tölti fel a telefont, mint a hálózati eszközök.

Tegnap számoltak be a Nokia Conversations oldalán a Microsoft új vezeték nélküli telefontöltőjéről, a Portable Power megjelenéséről. A vállalat állítása szerint az eszköz ugyanolyan gyorsan képes feltölteni a telefont, mint az AC-60-as hálózati töltő.

A Power Pack lelke egy 6000 mAh-es akkumulátor, amely a Microsoft elmondása szerint 3 óra alatt 80%-os, 4 óra alatt pedig 100%-os töltöttségi szintet biztosít. Maga az eszköz pedig feltöltött állapotban is sokáig bírja, más vezeték nélküli töltőkkel ellentétben nem merül le hónapokig. Még 6 hónap után is 80%-os töltöttségi szinten állt a készülék a Microsoft vizsgálata alapján.

A kecses kis eszköz méretéből adódóan nem foglal sok helyet, zsebben is könnyen tárolható: súlya pedig mindössze 145 gramm. A zord körülményeket is jól tűri: akár -15 és +55 fok között is használható.

A Power Pack USB és micro-USB támogatással is rendelkezik, tehát akár más készülékekhez – kivéve iOS alapú modellek – használható, ám egyértelműen a Lumia eszközökhöz ajánlja a vállalat.

 

 

A Microsoft a telefonok dizájnjához hűen ezt a töltőt sem a hagyományos színvilágokkal bocsájtja ki, bár az egyszerű árnyalatokat kedvelők a fehért megtalálják a kínálatban. Emellett pedig narancssárga és élénkzöld színekben vásárolható meg októbertől, ára pedig 49 dollár (39 euró) lesz.

 

 

Forrás: Conversations.nokia.com