Galaxy Note 4 – retinaolvasóval és 5,5 colos QHD kijelzővel?

Farkas Norman, 2014. augusztus 5. 14:27

Kínai források szerint a szeptember elején debütáló Galaxy Note 4 előlapját egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos Super AMOLED kijelző utalja, az óriásmobil hátoldalán pedig egy 16 megapixeles ISOCELL kamera foglal helyet, amellyel 30fps sebesség mellett rögzíthetünk 1080p Full HD videókat. A szuperbiztonságos felhasználói azonosításról a készülék integrált retinaolvasója gondoskodik majd.

A dél-koreai gyártó már kiküldte az IFA nemzetközi szakkiállításon tartandó Unpacked sajtóeseményére szóló meghívókat. A rendezvény egyik központi elemének ígérkezik a Galaxy Note phablet sorozat legújabb, negyedik tagja, amiről sorra érkeznek a pletykák a világ különböző pontjairól.

A legfrissebb mendemondák Kínában születtek és azt állítják, hogy az óriásmobil előlapján egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos (QHD) Super AMOLED érintőképernyő terül el. Ez az infó cáfolja a korábbi pletykákat, melyek 5,7 hüvelykes megjelenítőt jósoltak a készüléknek.

Ami a jövevény további paramétereit illeti, bőven akadnak találgatások, melyeket igazolhatnak vagy cáfolhatnak az elkövetkezendő egy hónap során érkező hírek, hiszen meg nem erősített forrásokból származnak. Egyesek szerint a Note 4 meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 805 processzor gondoskodik, mások a Samsung saját fejlesztésű Exynos chipjére számítanak. Abban mindenki egyetért, hogy a jövevény 3GB RAM-ot tudhat magáénak és a fedélzetén az Android 4.4.3 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot, leginnovatívabb megoldása pedig az ujjlenyomat-olvasónál is nagyobb biztonságot kínáló retinaolvasó lehet.

Míg korábban azt rebesgették, hogy a készülék hátlapján egy Sony kameramodul csücsül majd, a frissebb értesülések szerint egy 16 megapixeles ISOCESS kamerára esett a Samsung választása, amely 30fps sebességgel képes 1080p Full HD videókat rögzíteni.

Bármennyire is izgalmasnak állítják be a Galaxy Note 4-et, a fenti infókat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen csak szeptember 3-án, a Samsung Unpacked eseményén derül fény az újdonság képességeire.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]