Intel Core i5 procival hódít az androidos LG Tab Book 11

Farkas Norman, 2014. július 30. 13:10

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta új hibrid táblagépét, mely kicsúsztatható billentyűzettel, 4GB RAM-mal és Intel Core i5 Haswell processzorral egyesíti az Android rendszer előnyeit.

Az LG portfóliója szép számmal tartalmaz Windows 8.1 alapú és androidos táblagépeket, elég csak az idei CES-en bemutatott Tab Book2-re, vagy a nemrég leleplezett G Pad modellekre gondolni. A gyártó úgy döntött, kicsit feldobja a kínálatot és a legerősebb windowsos hibridjét Android rendszerrel is kiadja, így született meg a Tab Book 11.

A Dél-Koreában bemutatott újdonság egy kicsúsztatható billentyűzettel felvértezett hibrid készülék, ami táblagépként és notebookként is használható. A készülék előlapján egy 11 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású IPS érintőképernyő terül el. Gyors működéséről az androidos gépek körében finoman szólva kiemelkedő teljesítményű hardvere gondoskodik, amit Intel Core i5-4200U Haswell processzor, 4GB RAM, Intel HD 4400 grafikus gyorsító, és 128GB SSD meghajtó alkot. A Tab Book csatlakozás frontján is igen sokoldalú a két USB 3.0 és egy HDMI portjának, illetve microSD kártyaolvasójának köszönhetően.

 

 

A bivalyerős készüléknek két gyengéje van. Az egyik a már porosodó Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer, mely remélhetőleg mielőbb frissül a 4.4 KitKatre, vagy a már 64 bites processzorokat is támogató Android L-re. A másik feketepont a használhatóságot érinti: a Tab Book 11-ről sajnos nem választhatjuk le a billentyűzetet, így akkor is meg kell birkóznunk a gép teljes – több, mint egykilós – tömegével, ha csak táblagépként használjuk.

Az LG Tab Book 11 várható ára egyelőre ismeretlen, de abból kiindulva, hogy a gyártó hasonlóan felszerelt Windows 8.1 alapú gépéért 1800 dollárt kell kicsengetni, az a gyanúnk, hogy nem lesz olcsó.



 

[Forrás: Liliputing.com]