Telefonos kapcsolati listájukat szinkronizálhatják a Skype Android userek

Czipperer Dia, 2014. július 24. 12:50

A Skype szerdán frissítette Android alkalmazását. Az 5.0-ás verzióval a felhasználók címtárukat telefonjukról a Skype fiókjukba szinkronizálhatják.

Új funkciót kapnak az Android felhasználók Skype alkalmazásukhoz.  A frissítésről hivatalos blogjukon számoltak be. Az újítás révén mobiltelefonjukon tárolt kapcsolataikat a userek az appon belül is használhatják. Ehhez nem kell mást tenni, mint hitelesíteni a telefonszámukat a Skype-on keresztül, és a kapcsolatok szinkronizálódnak fiókjukba. 

Akik rendelkeznek Microsoft fiókkal, azoknak a kapcsolati listájuk automatikusan más Microsoft programban is elérhetővé válik, mint például az Outlooknál.
 

 

A Skype tisztában van azzal, hogy a több mint 300 millió felhasználó közül nehéz rátalálni a barátokra, ezért vezették be ezt az új funkciót. Ezzel a lépéssel a felhasználók könnyebben megtalálhatják azokat az embereket, akikkel szívesen csevegnének, telefonálnának, illetve megosztanának velük valamit. 

A felhasználók megnyugtatására azt is elmondták, hogy mindenki maga dönteti el, hogy szinkronizálja-e kapcsolatait, és az illető telefonszáma sem lesz nyilvános, csak ha beállítja. Arra is ígéretet tettek, hogy az elkövetkezendő hónapokban a többi mobilplatformra is érkezik megoldás.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com, Skype blog