KitKat frissítést kap az Asus PadFone 2

Kütyü Magazin, 2014. július 1. 13:00

Az Asus okostelefon és táblagép kombója frissített rendszert kap fedélzetére. A legújabb Android 4.4 KitKat operációs rendszer mellett az egyedileg készített ZenUI felhasználói felület is elérhető lesz.

Az Asus PadFone 2 készüléke egy teljes funkcionalitású, 4,7 hüvelykes okostelefon, amely az egyedi PadFone 2 Stationbe dokkolva 10,1 hüvelykes táblagéppé változik. Az alkalmazások optimalizáltan támogatják a táblagép és telefon üzemmód közötti zökkenőmentes átállást, azonnal váltva az okostelefon és a táblagép eltérő méretű képernyője között. A telefon most új Android rendszerrel és ZenUI felhasználói felülettel bővül. 

ZenUI

A ZenUI úgy készült, hogy több szabadidőt nyújtson a használóinak azzal, hogy erőfeszítések nélkül jól szervezetten és hatékonyan élhetik az életüket. Vadonatúj vizuális megjelenésű felületét hatékonyra és hívogatóra készítették. Modern, lapos ikonjai mellé élénk, színes témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk jól áttekinthető megjelenítésében. Az Asus alkalmazások vonzó, helytakarékos, széltől szélig érő megjelenést kaptak, valamint egyedi, tartalomfüggő színsémákat, amelyek az egyes alkalmazások kezdőoldali ikonjára rímelnek.

A ZenUI „Következő feladat” (What's Next) funkciója mentesíti a felhasználókat az alól, hogy bajlódniuk kelljen a naponta rájuk ömlő nagymennyiségű információval. Ez az aktuálisan legfontosabb és leghasznosabb tudnivalókat a zárolási képernyő, a kezdőképernyő és az értesítési legördülő menü legfeltűnőbb helyére teszi, így könnyen tájékozódhatunk a közelgő találkozókról – vagy a lemondásokról és a megváltozott időpontokról —, az új üzenetekről, a kedvenc ismerősök elmulasztott hívásairól, a következő helyszínen uralkodó időjárásról, a születésnapokról és az évfordulókról, és megannyi másról.

A „Később” (Do It Later) alkalmazás szintén egy ZenUI funkció, amely zökkenőmentesen integrálódik egy sor natív alkalmazáshoz, és ahhoz nyújt segítséget, hogy az eszköz használója az éppen végzett feladatra koncentrálhasson anélkül, hogy elfelejtkezne a később elvégzendő többi fontos dologról. Ha valaki például éppen a levélírás közepén tart és kap egy telefonhívást, akkor egyetlen gombra kattintva automatikusan beállíthat egy emlékeztetőt magának, hogy hívja vissza az illetőt később. Az érdekességek (cikkek, YouTube videók vagy weboldalak) is elmenthetők későbbi elolvasásra. Minden emlékeztető és mentett elem a külön „Később” alkalmazásban gyűlik, és rövidparancsot tartalmaz a kapcsolódó művelet (pl. egy hívás végrehajtása vagy egy weboldal megjelenítése) elvégzésére.

 

 

A ZenUI megkönnyíti az interakciót a különféle közösségi hálózatokkal, ezáltal hozzásegíti a felhasználókat gondolataik egyszerűbb kifejezésre juttatásához. Szoros integrációban működik az Omlet nyílt üzenettovábbítási platformmal: ez egyszerűbbé teszi az üzenetváltást a családtagokkal és barátokkal, illetve megkönnyíti a többféle alkalmazásból származó adatok megosztását velük, ha nekik is vannak Omlet Chat szoftvert támogató eszközeik. Az ASUS nyílt üzenettovábbítási szolgáltatásokat támogató alkalmazásai: Névjegyek, Naptár, E-mail és Galéria. 

A ZenUI-nak része az Omlet Chat is. Ez egy önálló alkalmazás, amely a kétszemélyes és a csoportos csevegést is támogatja (korlátlan számú résztvevővel), illetve amellyel fényképek, cetlik, videók, audiofájlok és számos egyéb állomány is megosztható.  A megosztott elemek az ASUS WebStorage tárterületen vagy bármely más támogatott felhő tárolási szolgáltatásban is elmenthetők, így azok bármikor kéznél vannak és bárhonnan elérhetők. A Social Hotspot üzenettovábbító szolgáltatással a tartózkodási helytől függően lehet csatlakozni egy nyilvános vagy privát csevegőszobához.

Az Open Cloud a ZenUI egy újabb különleges funkciója, ezzel a felhasználó mindig kapcsolatban maradhat az adataival és bárhonnan hozzáférhet azokhoz. Ez a szolgáltatás felhő alapú tárolással bővíti a Kamera, Galéria, Zene és Fájlkezelő alkalmazásokat, az ASUS WebStorage és más támogatott felhőszolgáltatások használatával. Az Open Cloud segítségével kiválasztható, hogy a fényképek automatikusan feltöltődjenek a felhőbe, illetve megnézhetik/meghallgathatják/elérhetik a már ott tárolt képeket, zenéket, fájlokat.

PadFone 2

Az 1,5 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzor és a 2 GB RAM garantálja a lenyűgöző teljesítményt okostelefon és táblagép üzemmódjában egyaránt. Az új, 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 HD felbontású Super IPS+ kijelző a Corning karcálló Fit Glass üvegével van borítva, és éles, részletes képeket jelenít meg precíz színekkel, ultraszéles betekintési szögekből, 550 nit fényerővel, nagyszerű kültéri láthatóságot biztosítva.

Az új, 13 megapixeles, nagyteljesítményű kamera részletes képeket készít, exponálási késés nélkül. Sorozat módban akár 100 felvétel is rögzíthető vele hat kép/mp sebességgel, valamint képes 1080p HD felbontású videók rögzítésére 30 kép/mp, vagy 720p HD videókéra 60 kép/mp sebességgel. A széles, f/2,4-es rekesznek és a külön képfeldolgozó processzornak köszönhetően sokkal jobb képek készülhetnek alacsony megvilágításban is. Az Asus SonicMaster technológiájának, illetve a műszaki Grammy-díjat elnyert Waves audiotuningjának köszönhetően mind a PadFone 2, mind a PadFone 2 Station kiemelkedő hangminőséget kínál. 

 

 

Tudnivalók a firmware telepítéséről

A PadFone 2 frissítése előtt ajánlott biztonsági mentést készíteni a készüléken található adatokról, a 11.8.3.3 verziószámmal ellátott Android 4.4 firmware ugyanis minden adatot töröl a készülékről, a felhasználó a gyári beállításokkal találkozhat az első indulást követően. Az új firmware-t manuális módon kell frissíteni, melynek menetét a weboldalon található PadFone 2 Android 4.4_V11.8.3.3 upgrade SOP dokumentum írja le lépésről-lépésre.

A frissítőfájlt innen tölthetik le a felhasználók.

 

 

Kép: fonearena.com