Óvakodik az okostelefon-piactól a Dell

Farkas Norman, 2014. június 25. 17:20

A Dell EMEA régióért felelős elnöke, Aongus Hegarty a Dell Solutions Tour budapesti állomásán elárulta, hogy a cég tervei között nem szerepel új okostelefonok piacra dobása, ehelyett a már meglévő hardver és szoftver szolgáltatásainak fejlesztésére és terjesztésére koncentrál.

Tegnap érkezett Magyarországra a Dell nagyszabású roadshow-ja, a Dell Solutions Tour. Az egész napos eseménynek – melyen a látogatók közebbről megismerkedhettek a Dell hardveres és szoftveres megoldásaival, szolgáltatásaival – a budapesti Bálna adott otthont.

 

 

A rendezvényen Aongus Hegarty, a cég EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiós vezetője beszélt a Dell jelenlegi helyzetéről és jövőre vonatkozó terveiről. Szerinte jók a lehetőségek Magyarországon az egyre kedvezőbb gazdasági helyzet jóvoltából, amihez nagyban hozzájárultak és hozzájárulnak az EU-s támogatások. A gyártó a fejlett technológiák elterjesztése mellett globális tapasztalatával is az ország fejlődését segíti, hogy az még jobb célponttá váljon a befektetők szemében.

A vezető arra is kitért, hogy az amúgy is elég széles palettán mozgó eszköz- és szolgáltatás portfólióját nem tervezi okostelefonokkal kiegészíteni a Dell. Ennek fő oka, hogy a vállalat nem érzi úgy, hogy újat tudna mutatni ebben a szegmensben, ráadásul rengeteg munkát és pénzt igényelne az okostelefonok fejlesztése, gyártása, marketingje, forgalmazása és terméktámogatása, ami nem feltétlenül térül meg.

 

 

Lényegében egyik okból fakad a másik, hiszen tényleg nem érdemes (újra) belépni erre a piacra, ha tényleg nem tudnak valami új, vagy újszerű dologgal előrukkolni, ami magához vonzza a felhasználókat. Éppen ezért nem hibáztatjuk az amerikai gyártót döntése miatt (akármennyire is örülnénk néhány új Dell mobilnak).

Jó hír viszont, hogy a cég továbbra is gőzerővel jelen lesz a PC-k, a notebookok és a táblagépek piacán, sőt utóbbira különös figyelmet fordít Magyarországon, ahol újabb Venue modelleket hoz forgalomba a közeljövőben.