Új, színes íves Canon nyomtatók – imagePRESS C800 sorozat

Kütyü Magazin, 2014. június 16. 08:50

Canon Europe bemutatta az új színes, nagy kapacitású íves nyomtatásra használható imagePRESS C800 sorozatot, amely ötvözi az új és jól bevált imagePRESS technológiákat.

A két modellből – a 70 lap/perces teljesítményű imagePRESS C700-ból és a 80 lap/perces imagePRESS C800-ból – álló sorozat az innovatív funkciók mellett a vállalat zászlóshajójának számító Canon imagePRESS C7011VP(S) fejlett és bevált technológiáit is alkalmazza, így jobb nyomatminőséget, hatékonyságot és sokoldalúságot kínál a kereskedelmi és az házon belüli nyomtatási környezetekben is.

A Canon színes digitális nyomtatóinak választékában az imageRUNNER ADVANCE C9000 sorozat és az imagePRESS C6011(S) közé pozicionált imagePRESS C800 sorozat a kiemelkedő minőséget piacvezető termelékenységgel párosítja. A készülékeket innovatív megoldásaiknak köszönhetően sokféle hordozóanyaggal lehet használni - például vastag lakkozott papírokkal és borítékokkal is - és ugyanúgy alkalmasak a kis példányszámú munkákra mint az összetett, változó adatokat tartalmazó- és megszemélyesített nyomtatási feladatok végrehajtására.

Az imagePRESS C800 sorozat jellegzetessége:

A nagy nyomtatási sebesség (percenként akár 80 nyomat, igen sokféle anyagra) az Advanced Twin Belt Fusing egységnek köszönhető. Az imagePRESS C800 sorozat akár 220 grammos papírokra is maximális sebességgel tud nyomtatni, a minőség romlása nélkül. A kivételes nyomtatási sebességet az innovatív indukciós fűtés és hűtés teszi lehetővé; a vegyes anyagú feladatoknál a nagy termelékenység érdekében a berendezés intelligens hőszabályozást alkalmaz. Az imagePRESS C800 sorozat 300 gramm súlyig képes kétoldalas nyomtatásra úgy, hogy a két oldal nagy pontossággal fedi egymást, így a nyomdai szolgáltatók a nagyobb kihívást jelentő feladatokat is kézi beavatkozás vagy egyéb, a termelékenységet befolyásoló beavatkozás nélkül tudják elvégezni.

A festéktranszfer hatékonyságának növelését szolgálja az imagePRESS C800-ban használt Elastic Intermediate Transfer Belt technológia, amelynek révén a berendezés kiemelkedően jól kezeli a különféle hordozókat és még az egyenetlen felületekre is szépen dolgozik, így kiválóan használható texturált vagy újrahasznosított anyagoknál is.


A fejlett lapadagolási technológia, az új, többfiókos papírtároló három új technológiával segít megelőzni az elakadásokat, még lakkozott papíroknál is. A papírsúlytól és -típustól függően különféle sebességgel áramoltatott levegő, az új, szétválasztásvezérlő rendszer és a nyomtatóban  használt alkatrészek kiváló anyagminősége gyakorlatilag megszüntetik az elakadásokat, maximálisra növelve a berendezés rendelkezésre állását, jelentősen javítva ezzel a nyomda hatékonyságát és termelékenységét.

Az imagePRESS C800 sorozat három innovatív munkafolyamattal segíti a házi nyomdák és a grafikai műhelyek igényeinek kielégítését. Ezek a következők: a Canon imagePRESS Printer Kit B1 – a kimagasló minőséget igénylő nyomtatási feladatok könnyű végrehajtásához; a PRISMAsync iPR C800 Series A1 – a teljes munkafolyamat egyetlen pontból történő vezérléséhez az egyszerű és intuitív működtetés és a hatékony feladatmegosztás érdekében; továbbá az imagePRESS Server F200 és imagePRESS Server G100 – két új digitális nyomtatásvezérlő, amelyet a digitális munkafolyamatok vezető vállalata, az EFI™ fejlesztett. Ezek a nyomtatásvezérlők az EFI új Fiery FS150 Pro és FS150 platformjaira épülnek, és gyorsabb feldolgozást, remek képminőséget és kényelmes, automatikus munkafolyamatokat kínálnak.

Az imagePRESS C800-hoz rendelkezésre álló automatizált, soros kötészeti lehetőségek bőséges választéka biztosítja a magas termelékenységet. Mindemellett a berendezés sokféle üzleti lehetőség előtt nyit utat azzal, hogy radikálisan csökkenti a kézi beavatkozások számát, időt és pénzt takarítva meg minden feladatnál. A maximális rugalmasság érdekében az imagePRESS C800 Series is sokféle külső gyártós kötészeti/utómunkálati eszközzel kompatibilis.

Az új imagePRESS C800 megjelenése kapcsán Mark Lawn, a Canon  professzionális nyomtatási részlegének Angliáért és Európáért felelős marketingigazgatója ezt mondta: „Az új imagePRESS C800 sorozat piaci megjelenése azon túl, hogy a színes nyomdagép-választékunkat bővíti, azok számára is megoldást jelent, akik kivételes minőséget, termelékenységet és rugalmasságot várnak el, viszont nem nyomtatnak annyit, hogy megérje számukra az imagePRESS C7011 sorozat valamelyik modelljének megvásárlása.”