Lunecase – hogy előbb értesülj, mint az iPhone-od

Czipperer Dia, 2014. június 2. 11:00

A végtelennek tűnő iPhone kiegészítők sorában egy érdekes kiegészítő bukkant fel. A telefont védő tok jelzi a bejövő üzeneteket, ráadásul előbb, mint maga a készülék.

Egy ukrán startup, a Concepter fejlesztette ki a Lunecase névre hallgató iPhone tokot, amely Kickstarter projektként gyűjti a támogatókat, korai változatát pedig  a 2014-es CES-en láthatta először a nagyközönség. Olyannyira intelligens, hogy már a telefonunk előtt jelzi, ha szöveges üzenetünk érkezett vagy bejövő hívásunk van (más-más ikon villog). Mielőtt megszólalja a készülék, a tokon található ikon világítani kezd.

Ez különösen hasznos funkciónak bizonyul, ha valamiért teljesen le kell némítani a telefont, hiszen a telefon a tok segítségével így is jelzi nekünk, ha érkezett üzenetünk. A Lunecase a telefon többletenergiáját használja, így nincs szükség külön akkumulátorra, töltésre sem.

 

  
 

Az animációk megtekintéséhez kattinstsatok a képekre 


A szöveges üzeneteket közül egyelőre még csak az SMS-t jelzi, de a jövőbeli tervek között szerepel, hogy több értesítési kategóriát is képes legyen felismerni, mint például az e-mailek.

Az intelligens tok a legújabb modellekkel kompatibilis: az iPhone 5, 5S és 5C készülékekkel. A csapat azonban azt tervezi, hogy ezt a megoldást már márkákhoz is kifejlesztik.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com