A Google I/O konferencián debütál a Tegra K1 alapú Nexus 8 tablet

Farkas Norman, 2014. május 29. 20:49

A június végén megrendezésre kerülő Google I/O konferencián mutatkozik be a nagyközönségnek az év egyik legjobb ár/érték arányú táblagépének ígérkező Nexus 8, aminek meghajtásáról az Nvidia 64 bites Tegra K1 lapkája gondoskodik.

A friss hírek szerint már csak egy hónapot kell várnunk a Google új táblagépére, a Nexius 8, ami nem mindennapi hardverének köszönhetően valószínűleg sok játékos kedvű felhasználót vonz majd magához. Az Nvidia 64 bites Tegra K1 processzorával meghajtott jövevényről várhatóan a június 25-én kezdődő Google I/O konferencián hullik majd le a lepel, s egyes források szerint nem egyedül érkezik, hanem több neves játék társaságában – tehát valóban egy játékra kihegyezett masináról van szó.

Ha pletykák alaptalannak bizonyulnak, akkor sincs különösebb okunk az aggodalomra, hiszen a kompaktabb Nexus táblagépek a kiemelkedő ár/érték arányukról híresek. Ha tehát a Nexus 8 mégsem egy szupererős játékgép lesz, akkor minden bizonnyal a Nexus 7 által képviselt koncepciót követi majd, s így is nagy siker várhat rá.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket a készülékkel kapcsolatban, s valószínűleg érkezik is még néhány hírmorzsa a hivatalos bemutató előtt – hiszen van még egy hónapunk.



 

[Forrás: IntoMobile]