D-Link Wi-Fi Smart Plug – és nincs több bedugva felejtett vasaló

Farkas Norman, 2014. május 8. 17:00

A D-Link legújabb kütyüjének hála nem kell többé visszafutnunk a lakásba, hogy megnézzük, égve hagytuk-e a lámpát, vagy kihúztuk-e a vasalót. A Wi-Fi Smart Plug és a hozzá tartozó alkalmazás használatával ugyanis lehetőségünk van az otthonunkban lévő elektromos eszközök távoli kezelésére és figyelésére.

Ismerős a szituáció, amikor rohanva elindulsz otthonról és az első kanyar után vissza kell fordulnod, mert eszedbe jutott, hogy a konnektorban felejtetted a vasaló dugaszát? Ha szeretnél elbúcsúzni az ehhez hasonló élményektől, akkor jó hírünk van! A remek minőségű hálózati eszközeiről ismert D-Link ugyanis előrukkolt egy egyszerű, ugyanakkor nagyon praktikus készülékkel, ami lehetővé teszi, hogy akár távolról vezéreljük az otthonunkban található elektronikus eszközök áramellátását.

A mydlink Wi-Fi Smart Plug használata roppant egyszerű: csak be kell nyomni a konnektorba, majd rá kell dugni az adott készüléket (lámpát, vagy bármilyen háztartási eszközt) az alábbi videón látható módon. Miután csatlakoztattuk otthoni Wi-Fi hálózatunkhoz az eszközt, máris kezünkbe vehetjük az irányítást. Egy ingyenesen letölthető alkalmazáson keresztül Androidos vagy iOS-es okostelefonunkról lehetőségünk van bárhonnan és bármikor ki/bekapcsolni a csatlakoztatott készülékek áramellátását, sőt a beépített szenzoroknak köszönhetően folyamatosan nyomon követhetjük az eszközök energiafogyasztását, sőt a túlmelegedésüket is megelőzhetjük. Ugye, milyen szuper megoldás?

 

 

A mydlik Wi-Fi Smart Plug már megrendelhető a gyártó oldaláról, ára 49,99 dollár. Üröm az örömben, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el az eszköz, ami a helyi dugaljakkal és dugaszokkal kompatibilis. Remélhetőleg hamarosan készül európai szabványnak megfelelő változat is, ami gyorsan felkerül az üzletek polcaira.

 


 

[Forrás: IntoMobile]