Szeptemberben debütál a Tesco prémium mobilja

Farkas Norman, 2014. május 7. 17:47

Hamarosan piacra kerülhet a Tesco nevével fémjelzett androidos okostelefon, amit a Samsung Galaxy S5-höz hasonlított az áruházlánc vezérigazgatója a BBC Radio 5-nek adott interjújában.

A Tesco úgy döntött, hogy szerencsét próbál a piacon egy sajátmárkás csúcsmobillal. Az ötlet jó, hiszen az áruházlánc már rendelkezik saját mobilszolgáltatással, így remekül be tudja illeszteni kínálatába a készüléket, amit várhatóan – a nevén kívül – kiemelkedő ár/érték aránya különböztet majd meg leginkább a konkurens ajánlatoktól.

A Tesco számára egyébként nem teljesen idegen a kütyük területe, hiszen már 2013-ba előrukkolt egy Hudl nevű filléres tablettel. A 119 fontért 7 colos, 1440 x 900 pixel felbontású kijelzőt, négymagos, 1,5GHz-es processzort, Android rendszert és 16GB bővíthető tárhelyet kínáló készülékből félmillió példány talált gazdára, s többek között ez a siker sarkallhatta arra a céget, hogy előrukkoljon egy ütős okostelefonnal is.

Ami a készülék tudását illeti, egyelőre nincs sok infónk, de Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója annyit elárult a BBC Radio 5-nak adott interjúja során, hogy egy felsőkategóriás, nagyjából a Samsung Galaxy S5-tel egy szinten álló, Android köré épülő telefonról van szó, melynek piaci premierjére már szeptemberben sor kerül.

Még az is rejtély, hogy a Tesco szolgáltatásai milyen mértékben és konkrétan milyen formában lesznek jelen a mobilon, de azt máris biztosra vehetjük, hogy a vállalat ki fogja aknázni ezen a téren a lehetőségeket.

 



 

[Forrás: Übergizmo]