Windows Phone mobil a BLU műhelyéből?

Farkas Norman, 2014. április 29. 10:39

Úgy tűnik, a kedvező árú androidos mobiljairól ismert BLU Products hamarosan a Microsoft mobil platformján is szerencsét próbál. Egyértelműen erre utal az a fotó, amit a gyártó osztott meg követőivel a hivatalos Facebook oldalán.

Az alant látható, Windows Phone alapú mobilt bemutató kép a BLU Products Facebook oldalán jelent meg. Így jelezte a gyártó, hogy be kíván lépni a Microsoft rendszerét futtató okostelefonok piacára.

A döntés nem meglepő, hiszen tudjuk, hogy a Microsoft elengedi a rendszer licencdíját a 9 hüvelyknél kisebb képátmérőjű eszközök esetén, ami nyilván több gyártót is ösztönöz arra, hogy Windows Phone modelleket vezessen be.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy a BLU első WP mobilja pontosan mikor, milyen felszereltséggel és árcédulával érkezik, de feltételezhetjük, hogy egy középkategóriás készülékről van szó, mely kiemelkedő ár/érték arányával próbálja majd magához édesgetni a vásárlókat, s nem szeretne az izmosabb Lumia modellek kihívója lenni.

Érdekes látni, milyen jól működik a Microsoft stratégiája. Ha még több gyártó kezd el WP készülékeket gyártani a rendszer ingyenes használata miatt, hamarosan igencsak felélénkülhet a mobilpiac.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]