Akár 8 giga extra tárhely a OneDrive-ban

Czipperer Dia, 2014. február 13. 12:36

Néhány hete annak, hogy a Microsoft bejelentette, hogy tárhely szolgáltatása SkyDrive-ról OneDrive névre vált, máris olyan új funkciókról szólnak a hírek, melyek elődjéhez képest fejlődést mutatnak. Ráadásul akár 8 GB extra tárhelyhez is hozzájuthatnak a felhasználók, ha elég aktívak.

Érdemes a SkyDrive felhasználóknak meghívni barátaikat, hiszen ingyenes tárhelyet kapnak utánuk. Ez számos felhőszolgáltatás esetében hasonlóan működik. Ezt az előnyt viszont nem csak a meghívó élvezi, aki, miután ismerőse regisztrált, 500 MB tárhelyet kap, hanem az is, akit meghívott. Összesen 5 giga pluszt gyűjthet be egy adott felhasználó, ha 10 barátját meghívja, akik szintén OneDrive felhasználók lesznek.

További 3 giga szerezhető még, így összesen 8 giga zsebelhető be. Ezt úgy lehet megszerezni, ha a telefon kameraképeit szinkronizálják a userek felhőtárhelyükbe. Ehhez a Windows Phone beépített funkcióját, vagy a OneDrive alkalmazás iOS, illetve Android verzióját kell használni.

 

 

Ez a bónusz szerencsére nem jár le, és ehhez társul még további 7 giga, melyet minden új felhasználó automatikusan megkap, amikor regisztrál. A már meglévő userek esetén ez 25 megára rúg.

A OneDrive továbbá azt is lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók mappákat osszanak meg másokkal, megadhatnak társtulajdonosokat is, akik szerkeszthetik, törölhetik a tartalmakat, illetve további embereket hívhatnak meg, akik láthatják, kezelhetik az adott mappát.

Ezeket, ugyanúgy, mint más mappákat, bármilyen eszközre lehet szinkronizálni. Mindez jelentős előrelépés a korábbi évek gyakorlatához képest, amikor még semmilyen megosztott tartalomhoz nem volt offline hozzáférés, mely a szolgáltatás egyik nagy korlátja volt.

Nemsokára érkezik élesben a OneDrive, addig is az előnézeti oldalon már regisztrálhatnak azok, akiknek korábban nem volt SkyDrive fiókjuk.

 

Forrás: Techspot.com