Mobilon tesztelik a Facebook Graph Search keresőmotorját

Czipperer Dia, 2014. február 4. 17:21

A Facebook új keresőmotorja, a Graph Search már debütált a webes felületen, és most úgy tűnik, a vállalat mobileszközökön is teszteli a megoldást.

A Mashable egyik újságírója, Seth Fiegermann bukkant rá a Graph Searchre a Facebook alkalmazásban, és rögtön kiposztolta Twitterre is. Ez nem meglepő, ugyanis Mark Zuckerberg már célzott rá a Q4-es bevételek kapcsán, hogy mobileszközökre is fejlesztik a megoldást. 

A Graph Search-csel a felhasználók pontos kérdésekre kaphatnak választ, mint például „TV műsorok, melyeket doktorok néztek”. Ez alapján kilistázza azokat a Facebookon orvosként feltüntetett felhasználókat, akik az oldalon kedvelik az adott TV műsor oldalát stb. Így sokkal könnyebb megtalálni a hasonló érdeklődésű egyéneket. 

A kiposztolt screenshot (pillanatkép) alapján a Facebook már valóban teszteli a lehetőséget, amely azt mutatja, hogy a vállalat meghatározó szerepet szán a mobilszegmensnek. Az elmúlt évben is számos mobilfejlesztés volt a cég életében (lásd pl. Messenger), ám idén már év elején nagy hajrába kezdtek a Paperrel (amely február 3-án debütált) és most a Graph Search mobiltesztelésével.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com