Pletyka: az MWC-n debütál a Sony Xperia Z2

Farkas Norman, 2014. január 15. 17:40

Új pletyka került reflektorfénybe, ami szerint a japán gyártó új nagyágyút szeretne a nagyközönség elé tárni a februárban megrendezésre kerülő Mobile World Congress 2014 során. Az Xperia Z1 utódjáról van szó, mely állítólag 5,2 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos kijelzővel büszkélkedhet.

A friss infók szerint a Sony egy újabb nagy dobásra készül, egész pontosan az Xperia mobilok következő zászlóshajójáról fogja lerántani a leplet a februári Mobile World Congress során. A hírt egyelőre érdemes némi fenntartással kezelni, mivel a forrása nem tűnik megbízhatónak, ugyanakkor némi bizakodásra ad okot, hogy a jól ismert @evlekas is továbbította az infót Twitteren.

Ha a pletyka alapja igaz, a Sirius kódnéven fejlesztett Xperia Z2 tárul Barcelonában a nagyközönség elé. A készülék specifikációja kapcsán csak találgatni lehet, egyesek szerint 5,2 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel felbontású QHD kijelzőt, 20,7 megapixeles kamerát és 3700mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak, meghajtásáról pedig egy Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 3GB RAM egészít ki.

Mivel a gyártó a tapasztaltok szerint évente két felsőkategóriás bombázót szokott bemutatni, egyet a CES, egyet pedig az MWC során, most megdőlni látszik az egyébként nem igazán célravezető stratégia, ugyanis a CES 2014-en nem volt nagy robbanás. Persze előfordulhat, hogy a mendemonda alaptalan, s az MWC sem tartogat számunkra új Xperia csúcsmobilt.

 


 

[Forrás: Unwired View]