Samsung: akár 4GB RAM az okoskütyükben

Czipperer Dia, 2014. január 1. 11:20

A Samsung új megoldásának köszönhetően megváltozhat az oksotelefonok és táblagépek memóriakapacitása. A vállalat hétfőn egy új memóriachipet jelentett be, amellyel a mobileszközök akár 4GB RAM-mal is rendelkezhetnek.

Jelenleg a legjobb okostelefonok, táblagépek memóriája 2 giga körül mozog, ám a Samsung Galaxy Note 3 eltér ebben a tekintetben: ott ugyanis 3 giga dolgozik a kütyüben. Viszont a vállalat egy új memórialapkát jelentett be, amely akár 4GB RAM-ot támogat a mobileszközökben.

A techóriás szerint a 8 Gigabit LPDDR4 DRAM, amely alacsonyabb teljesítményfogyasztást tesz lehetővé, gyorsabb és sokkal rugalmasabb alkalmazásokat garantál a fogyasztóknak. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi LPDDR3-nál 50%-kal nagyobb teljesítmény érhető el vele.

Miközben akár 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt, olyan lehetőségeket is támogat, mint például a nagyobb felbontású kijelzők (4K). Most még a 4 gigás memória túlzásnak tűnik, de a Samsung – csakúgy, mint az Apple a 64 bites processzorral – a jövőre irányítja figyelmét. Csak a jövőbeli applikációkat elgondolva is hasznos lépés, hiszen fejlődésüket tekintve egyértelmű, hogy ezek jobban igénybe veszik majd a processzorokat, így a memóriát is.

A chip 2014-ben, vagyis már idén landol a piacon, és a vállalat szerint elsőként a nagyképernyős okostelefonokba, táblagépekbe, valamint az ultravékony notebookokba építik be.

Bár pontos időt még nem közölt a vállalat, a találgatások elkezdődtek. Mivel a Galaxy Note 3 már 3 giga RAM-mal érkezett, sokan elképzelhetőnek tartják, hogy a Galaxy S5-ön mutatkozik be a vállalat új megoldása, amely szintén ebben az évben várható.

 

 

 

Forrás: Techspot.com