U3: szupergyors, 4K videókhoz ideális SD kártyaformátum

Farkas Norman, 2013. november 8. 15:59

Az SD Association bemutatta az Ultra High Speed Class 3 memóriakártya formátumot, amely szupergyors írási sebességet garantál, így gond nélkül használható a 4K felbontású videók rögzítéséhez.

Napjainkban – néhány okostelefontól eltekintve – kizárólag professzionális eszközöket használunk 4K felbontású videók rögzítésre, így nem is érezzük hiányát a szupergyors SD kártyáknak, amelyekre lehetőségünk lenne rögzíteni az ilyen kiemelkedő minőségű anyagokat. Ez azonban hamarosan változhat, hiszen már szállingóznak a mezei felhasználóknak szánt, 4K videofelvételre képes kütyük, amik tudását csak megfelelő memóriakártyák birtokában használhatjuk ki felhőtlenül. Szerencsére nem kell aggódni, ugyanis az SD Association máris előrukkolt az U3 (Ultra High Speed Class 3) kártyaformátummal, ami 30MB/s-os írási sebességgel büszkélkedhet, azaz lazán képes a 4K videók akadás nélküli feldolgozására.

Hamarosan meg is jelenhetnek a piacon az U3 formátumú SD kártyák és az azokat támogató készülékek, szóval nem sokat kell várnunk arra, hogy olyan videókat kreálhassunk, amelyek kiaknázzák az Ultra HD TV-nkben rejlő lehetőségeket.

 

 

[Forrás: Engadget]