Több készülékbe is beépíthetővé lesz az Apple ujjlenyomat-olvasója

Czipperer Dia, 2013. november 7. 15:10

Egy új szabadalomnak köszönhetően az Apple iPhone 5S-ben található ujjlenyomat-olvasó megoldása más eszközökbe is beépíthető lesz. A vállalat az elmúlt héten 40 szabadalmat nyújtott be, melyek közül az egyik ez volt.

Az Apple múlt héten benyújtott szabadalmi megoldásai között szerepelt egy olyan keretes szerkezet, amely beépített érzékelőkkel rendelkezik, így az ujjlenyomatolvasó technológia olyan eszközökbe is beépíthetővé válik, amelyeken nincsen home gomb: így például a Macekbe vagy az Apple TV-be.  Az érzékelő tömböt egy szerkezetbe van beágyazva, amely védi a mechanikai, elektromos vagy környezeti hatásoktól.

Ezt az elképzelést az Authen nyújtotta be múlt héten, ám az Apple tavaly 356 millió dolláért felvásárolta a céget, így már a szabadalom is az ő tulajdonát képezi.

Az Apple több más szabadalmát is jóváhagyták, például az iPad Smart Covert, vagy a nyomásérzékelővel ellátott fényérzékelő kijelzőt. Ám nem mindegyik kapcsolódott kimondottan az eszközökhöz. Volt egy iTunes Radióhoz kötődő megoldás is, amely érdeklődés alapján állítja össze a zenéket a felhasználóknak. 

 

 

Forrás: Mashable.com