Prémium üzleti laptopokat mutatott be a Toshiba

Kütyü Magazin, 2013. október 9. 16:02

A Toshiba bejelentette új, Portégé R30-as sorozatú, nagy teljesítményű, biztonságos és megbízható, prémium üzleti laptopjait. A Portégé R930-es notebookok utódjai olyan felhasználók számára ideálisak, akik munkájuk, tárgyalásaik, üzleti útjaik során sem nélkülözhetik a legnagyobb teljesítményt.

Továbbfejlesztett sokoldalú teljesítmény

A Portégé R30 laptopokat 4. generációs Intel Core processzorokkal szerelték fel, és a memória mérete akár 16 GB is lehet, így a nagy számítási kapacitást igénylő alkalmazások futtatása sem jelenthet gondot. Az integrált Intel grafikus egység kiváló képminőséget és problémamentes képfeldolgozást eredményez.

A választható, gyors SSD, a nagy kapacitású merevlemez és a hibrid meghajtó a fontos üzleti alkalmazások számára elegendő tárhelyet biztosít. A 13,3 hüvelykes (33,8 cm) LED háttérvilágítással rendelkező, tükröződésmentes HD kijelző segítségével pedig a felhasználó zavaró csillogások nélkül, gyorsabban és jobb eredménnyel végezheti munkáját.

Erőteljes védelem és nagyobb biztonság

A továbbfejlesztett biztonsági funkcióknak és a Toshiba EasyGuard szolgáltatáscsomagnak köszönhetően a Portégé R30 kiemelkedő védelemmel rendelkezik. Ha a laptopot a felhasználó elveszíti, vagy ellopják, biztos lehet abban, hogy fontos dokumentumai, üzleti adatai nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Az önmagukat titkosító meghajtók (SED-k) a merevlemezen tárolt adatokat a teljesítmény csökkenése nélkül automatikusan titkosítják. A matt, cseppálló billentyűzet véletlen balesetek esetén lehetőséget ad a fontos adatok mentésére és az eszköz teljes kikapcsolására. Védi a notebook beépített egységeit, így a ráömlött folyadék sem okozhat feltétlenül adatvesztést.

A Trusted Platform Module (TPM) biztonsági egység a laptop szériatartozéka. Az ujjlenyomat-olvasó, a Kensington-zár csatlakozóhely, a választható chipkártya-olvasó notebookot még biztonságosabbá teszi. 

Csatlakozási és kommunikációs lehetőségek

A választható HD vagy Full HD felbontású webkamera és a beépített kettős mikrofon kiváló minőségű videokonferenciás hívásokat tesz lehetővé. A DTS Studio Sound hangzásjavító funkcióval ellátott sztereó hangszóró pedig kiváló hangélményt nyújt. A sokféle csatlakozó számos külső egység és periféria egyszerű használatát teszi lehetővé.

A VGA, a HDMI kimenet és az Intel WiDi technológia segítségével az üzleti tárgyalásokra készített prezentációk egyszerűen mutathatók be nagyobb nézőközönség számára is. Az SD-kártyaolvasó és a beépített három USB 3.0 port nagy mennyiségű adat gyors átvitelét teszi lehetővé. Mindezeken felül mobil szélessávú modul is választható, így az internet használata útközben sem jelent gondot. 

Egyszerű használat és kezelés  

A Portégé R30 praktikus megoldásaival segíti a munkavégzést. A beépített accuPoint eszköz és az érintőpad segítségével az alkalmazások és az operációs rendszer kezelése rendkívül kényelmes. A háttérvilágítással rendelkező billentyűzet kedvezőtlen fényviszonyok esetén is egyszerű használatot, az új tervezésű, beépített hűtőventilátor pedig halkabb működést tesz lehetővé.

Az Intel Active Management Technológia (AMT) révén a vállalat informatikai osztályán dolgozó mérnökök és technikusok a laptop működését távolról is ellenőrizhetik, azon frissítéseket hajthatnak végre. A Portégé R30 dokkolócsatlakozója megegyezik több korábbi modell megoldásával, így a már meglévő kiegészítőket sem szükséges lecserélni. 

Stílusos kialakítás 

A legvastagabb pontján is mindössze 18,3 mm-es Portégé R30 szálcsiszolt felületű magnézium-ötvözetből készült matt burkolattal és új tervezésű zsanérborítással rendelkezik. A stílusos, prémium kialakítás kiváló hordozhatósággal párosul: az alapmodell tömege mindössze 1,5 kg.

A Toshiba Portégé R30 2013 negyedik negyedévében kerül az európai boltokba.



Toshiba Portégé R30 jellemzői:


·    13,3 hüvelykes (33,8 cm) tükröződésmentes HD (1366 x 768) kijelző LED háttérvilágítással
·    4. generációs Intel Core processzorok, akár i7
·    Intel HD 4600 grafikus egység                   
·    Akár 2 x 8GB DDR3L (1600MHz) memória
·    Választható: akár 500 GB HDD (7200rpm), vagy önmagát titkosító meghajtó 320 GB tárhellyel, vagy mSATA SSD akár 256 GB kapacitással
·    Csatlakozók: 3 x USB 3.0 port, 1x VGA, 1x HDMI, Intel WiDi, SD-kártyaolvasó, Kensington-zár csatlakozóhely, választható mobil szélessávú modul4, Gigabit Lan, ac/a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0
·    Biztonsági és kezelési funkciók: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform modul, Intel Active Management technológia, választható chipkártya-olvasó
·    HD vagy Full HD webkamera kettős mikrofonnal
·    Kiváló minőségű sztereó hangszóró DTS Studio Sound hangzásjavító technológiával
·    DVD multi meghajtó
·    Cseppálló billentyűzet accupointtal és opcionális háttérvilágítással
·    Operációs rendszer: Windows 8.1 előre telepítve, vagy Windows 7 előre telepítve és Windows 8.1 Pro telepítő DVD
·    Szín: fekete   
·    Tömeg: alapmodell: 1,5 kg
·    Méretek: 316 (Sz) x 227 (Mé) x 18,3 – 26,6 (Ma) mm