Siri kihívón dolgozik a Microsoft – Cortana

Farkas Norman, 2013. szeptember 12. 15:55

A friss hírek szerint a Microsoft Cortana kódnéven fejleszti saját hangos asszisztensét, mely legalább annyira hasznos funkciókkal lesz felvértezve, mint az Apple Sirije és a Google androidos megoldása.

Az Apple nagy sikert aratott Siri névre hallgató hangos személyi asszisztensével, mely az iPhone 4S fedélzetén debütált. A hasznos szoftver azóta sokoldalúbbá vált, rengeteget fejlődött, például több nyelvet ismer és immár férfihangon is beszél. Természetesen a Google nem nézte tétlenül a Siri népszerűségét, ezért megalkotta saját hangos segédjét a Google Asszisztens „személyében”. Úgy fest, hogy a Microsoft is el szeretné hozni a Windows Phone felhasználóknak az efféle szoftverek nyújtotta örömöket, ugyanis útjára indította a Cortana projektet.

Az egyik Halo karakter neve alatt fejlesztett programról egyelőre nem sokat lehet tudni, de a várakozások szerint komoly riválist jelent majd a Siri számára. Egyébként már júliusban kiderült, hogy készül egy hangos asszisztens a Microsoft boszorkánykonyhájában, ám annak hivatalos beharangozását érthető módon nem szerette volna megejteni, míg nincs kész.

A jelenlegi infók alapján a Cortana a Windows Phone 8.1 fedélzetén debütál majd, tehát jövő év elejéig várnunk kell rá.

Szerinted a Microsoft hangos asszisztense labdába tud rúgni majd az Apple és a Google megoldásai mellett?

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]