Integrált adatközponti megoldást kínál a Schneider Electric és az Intel

Kütyü Magazin, 2013. szeptember 11. 14:25

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bemutatta az első adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftver megoldást, amely hardvereszközök nélkül teszi lehetővé a szerverek elérését. A StruxureWare Data Center Operation új szoftver modulja az Intel Virtual Gateway technológiára épülve nyújt szervermenedzsment és igény szerinti üzemeltetési lehetőséget a teljes élettartam alatt.

A virtuális KVM (keyboard, video, mouse – billentyűzet, monitor, egér) és DCIM megoldást integráló programcsomaggal a Schneider Electric és az Intel összeköti az IT-t és a létesítményüzemeltetést. A StruxureWare for Data Centers által megteremtett kapcsolat az IT és az üzemeltetés között kritikus fontosságú, mivel ezek az új munkafolyamatok egyaránt érintik az energiaellátást és a hűtést, továbbá minden szinten befolyásolják a hatékonyságot illetve a kapacitást. 

A virtualizáció és a felhő technológia révén az informatika különválasztható a fizikai rendszerektől, és a számítási kapacitás egyszerűen bővíthető virtuális gépek hozzáadásával. A KVM kapcsolók távoli elérést biztosítanak a szerverekhez, ráadásul több szerver kezelésére is képesek. A szoftveres KVM technológia felhasználásának és a hardverek kiiktatásának köszönhetően a Server Access akár 50%-kal is képes csökkenteni a technológiai költségeket.

A Server Access a DCIM és a szoftveres KVM technológia ötvözésével lehetővé teszi az informatikai és adatközponti vezetők, üzemeltetők, valamint a létesítményüzemeltetési menedzserek számára, hogy közvetlenül a DCIM szoftveren keresztül kezeljék és ellenőrizzék a szervereket, illetve elhárítsák az esetleges hibákat. A rendszer átfogó, „egyablakos” megoldást kínál a létesítményüzemeltetéstől a szerverek szintjéig, beleértve a szerverek elhelyezésének fizikai modellezését, ami lehetővé teszi az energiaellátást és hűtést érintő potenciális problémák gyors felderítését. 

„A Virtual Gateway az Intel Data Center Manager (DCM) szoftverének kiterjesztése, amely fontos technológiai előrelépést biztosít köztes szoftverünk számára.  A Schneider Electrickel közös fejlesztés kibővíti technológiánk felhasználási lehetőségeit, és elkerülhetővé teszi a fölösleges, hardverekhez kapcsolódó kiadásokat az adatközpontokban” – mondta Jeff Klaus, az Intel adatközponti megoldások vezetője. 

„Az Intellel való partnerkapcsolatunk, melynek célja a szoftveres KVM és DCIM integrált adatközponti menedzsment megoldás kialakítása, hozzájárul az informatika és létesítményüzemeltetés közötti szakadék áthidalásához. Az első, csak szoftveres szervermenedzsment lehetőséget biztosító DCIM gyártóként úgy látjuk, hogy a Server Access fontos elem az adatközpontok és létesítmények hatékonyságának javításához” – foglalta össze Soeren Jensen, a Schneider Electric Enterprise Management és szoftver megoldásokért felelős alelnöke.

 

A Data Center Operation: Server Access által kínált funkciók:

 

A Data Center Operation: Server Access 2013. augusztus 30-tól érhető el a StruxureWare for Data Centers részeként.